Prikazan film o piscu Branku Ćopiću

0

Na Palama je večeras prikazan dugometražni dokumentarni film o piscu Branku Ćopiću, a govori o tome kako je poslijeratni najčitaniji, najprevođeniji, najtiražniji pisac cijelog jugoslovenskog prostora, podjednako omiljen i kod djece i kod odraslih, postao prvi jeretik komunističke Jugoslavije.

U filmu „Moj Branko ne laže“ autora Branka Lazića bilo je riječi i o tome kako je vedri pisac, koji je iza sebe ostavio impozantno djelo, ozbiljnu oporuku i tragičnu biografiju, postao i ostao „samo“ partizanski i dječiji pisac.

Autor zbog privatnih obaveza nije mogao doći, kako je prvobitno bilo najavljeno, rekli su iz Kinoteke Republike Srpske koja je organizovala film u okviru junske „Filmoteke“.

U filmu učestvuju akademik Matija Bećković, istoričar Predrag Marković, profesor Mihajlo Pantić, reditelj Darko Bajić, profesor Duško Pevulja, docent Oleg Soldat, književnici LJubivoje Ršumović, Pero Zubac, Vule Žurić.

Film, koji je prikazan u Kulturnom centru, režirao je Branko Lazić, scenario je pisao Saša Berendika, direktor fotografije je Dejan Račić, snimatelj Siniša Stojić, montaža Vedran Marić, rasvjeta Dagan Talić, ton Srđan Radaković i Vladimir Vladetić, producent Aleksandar Đorđević.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare