Prikazan film “Južni vetar” Miloša Avramovića

0

U Kulturnom centru Pale sinoć je je prikazan film “Južni vetar”, režisera Miloša Avramovića, a karte za sve tri projekcije bile su rasprodate.

Direktor Kulturnog centra Marko Sikima rekao je Srni da je za projekciju filma prodato više od 800 karata.

“Film je izazvao veliko interesovanje publike u regionu, tako da ne čudi što smo i na Palama odlučili da projekciju pustimo u šest termina”, rekao je Sikima.

On je dodao da se “Južni vetar” može pogledati i sutra u terminima od 17.00, 19.30 i 22.00 časa.

Sikima je rekao da će ovaj centar nastojati da, u saradnji sa distibuterom, u opštini Pale nastave emitovanje najnovijih filmskih ostvarenja i za djecu i za odrasle.

On je istakao da uslovi u vezi sa emitovanjem filmova zavise od distributera i procijenjenog interesovanja publike, koja je opredjeljujući uslov za redovne filmske projekcije.

Film “Južni vetar”, rađen prema scenariju Petra Mihajlovića, oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život generacije koja nije lično iskusila devedesete godine 20. vijeka, ali su se tragovi tih godina i te kako osjetili u njihovim životima.

U filmu igraju Miloš Biković, Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristo Šopov i Ivajlo Zaharijev.

Za samo mjesec dana od premijere, “Južni vetar” je vidjelo više od pola miliona gledalaca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments