Prijem za učesnike nagrađenog filma „Ljubav u kasabi“

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas glumačku ekipu i druge učesnike iz ove opštine u filmu „LJubav u kasabi“ koji su osvojili prvo mjesto na nedavno održanom „Viva film festivalu“ u BiH.

„Ovo je za Višegrad veliki uspjeh i još jedan pokazatelj da naša djeca imaju različite talente, a mi ćemo i dalje podržavati njihov rad“, rekao je Đurević.

Đurević je izrazio uvjerenje da će neki od učesnika u ovom filmu nastaviti da se bave filmskom produkcijom i glumom.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ Divna Vasić istakla je da raduje uspjeh učenika ove škole koji su pokazali kreativnost pri izradi filma po motivima iz istoimene Andrićeve pripovijetke.

„Škola podržava njihov rad i otvoreni smo za sve vrste projekata jer znamo koliko je bitan i taj segment u obrazovanju“, navela je Vasićeva.

Profesor srpskog jezika i književnosti Bojan Nikolić rekao je da je ovo novo iskustvo za učenike u kojem su naučili kako se pravi film.

Scenarista filma Jovana Vujičić rekla je da su tokom projekta naučili kako djelovati kao tim.

„Direktorica škole nas uvijek upućuje ka Ivi Andriću jer to predstavlja naš grad i mi smo sa tim htjeli da se predstavimo na festivalu“, istakla je Vujičićeva.

Glavna muška uloga u filmu Danilo Milisavljević rekao je da je za njega ovo novo iskustvo koje je upotpunilo znanja iz glume.

U zvaničnoj selekciji petog „Viva film festivala“, koji je održan od 18. do 22. septembra, u kategorijama turizam, ekologija i religija prikazana su 94 filma, a u zvaničnoj selekciji 17 omladinskih filmova.

Za osvojeno prvo mjesto učesnici u filmu „LJubav u kasabi“ dobili su kameru, a u narednom periodu planiraju osnovati filmsku sekciju.

Filmovi su rezultat rada „Viva“ škole filma u 16 gradova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare