Prijem za učenike generacije i vukovce

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović organizovao je danas prijem za učenike generacije, vukovce i učenike koji su osvojili nagrade i priznanja na školskim takmičenjima u školskoj 2022/23. godini iz osnovnih i srednje škole sa područja ove lokalne zajednice.

Božović je izjavio novinarima da je prijem organizovan za 59 učenika kojima su uručeni prigodni pokloni, te dodao da je ovo prilika da dodatno skrenu pažnju da je znanje jako bitno, kao i ulaganje u mlade generacije.

„Opština Istočna Ilidža koristi svaku priliku da našim najmlađim sugrađanima, naročito onima u predškolskim, osnovnim i srednjim školama, uvijek izađe u susret kroz organizovanje i sufinansiranje škola u prirodi, ekskurzija, ali i kroz nabavku školskog pribora i materijala“, istakao je Božović.

On je dodao da pokušavaju pomoći i osnovnim, ali i srednjoj školi, kao i drugim javnim ustanovama koje se bave obrazovanjem na području grada Istočno Srajevo i univerzitetu u ovom gradu.

Božović je napomenuo da opština tradicionalno na kraju školske godine organizuje prijem za učenike osnovnih i srednje škole koji su ostvarili zapažene rezultate u učenju, ali i vannastavnim aktivnostima.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Mihajlo Golijanin rekao je da je tokom školovanja naučio kako da rasporedi vrijeme kada je u pitanju učenje, ali i vannastavne aktivnosti.

„Sa dobrom raspodjelom vremena sve se može postići. Zavisno od obaveza organizovao sam se koliko dnevno je potrebno da učim, a učio sam radi sebe i svoje budućnosti i nastavka obrazovanja. Planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu“, dodao je Golijanin.

Učenik generacije u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš“ Jovan Sladoje smatra da je znanje veliko bogatstvo, koje mu niko ne može oduzeti, te da je to i bio razlog zbog kojeg se tokom proteklih devet godina trudio i učio, a tako planira da bude ubuduće.

„Uz prikladan raspored moguće je dobro se organizovati i redovno izvršavati sve obaveze kako školske, tako i vannastavne“, istakao je Sladoje, dodajući da planira da upiše informacione tehnologije u Srednjoj školi „28. juni“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Učenik Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“, nosilac diplome „Vuk Karadžić“, Milica Kapetina istakla je da je prvenstveno učila zbog sebe, jer će, kako kaže, stečenim znanjem moći da ostvari velika postignuća, a planira da upiše opšti smjer gimnazije.

Učenici generacije u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima je Anastasija Šehovac, a u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Kasindolu Anka Vujadin.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare