Prijem za učenike generacije i vukovce osnovne i srednje škole

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za učenike generacije i vukovce osnovne i srednje škole, kojima su uručeni simbolični pokloni.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ je Andrea Tasić, dok je učenik generacije Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Gala Pajović.

Đurević je rekao da je današnji prijem dokaz da opština vodi računa o svojim učenicima, a simbolični pokloni koji su uručeni podstrek za njihovo dalje školovanje i uspjehe.

„Nastavićemo da ih pomažemo kroz stipendije, a u posljednje tri godine uz pomoć preduzeća `Hidroelektrane na Drini` uspijevamo za sve naše studente da obezbijedimo stipendije, a tako će biti i ove godine uprkos ovoj situaciji“, istakao je Đurević.

Prema njegovim riječima, opština Višegrad je kroz rebalans budžeta isplanirala sredstva za isplatu svih stipendija za sve studente koji su potpisali ugovore za tekuću godinu.

Direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Divna Vasić navela je da je ova generacija pokazala ozbiljnost i odgovornost i u nemogućim uslovima.

„Nama su u školi uvijek važni rezultati naših učenika, ali nam mnogo znači i priznanje od drugih“, naglasila je Vasićeva.

Đak generacije Srednjoškolskog centra Gala Pajović kaže da joj je ovo drugi prijem kod načelnika, prvi kao sportisti godine, a sada i kao đaku generacije, što je za nju velika čast.

„Ovo je podstrek za mene, a školovanje ću nastaviti u Beogradu na Fakultetu organizacionih nauka“, precizirala je Pajovićeva.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Andrea Tasić istakla je da se tokom dosadašnjeg školovanja veoma trudila kako bi postigla ovaj uspjeh.

„Osnovnu školu ću pamtiti po druženju i mnogim drugim uspomenama, a planiram da upišem gimnaziju. Ostvarivala sam i sportske uspjehe, kao i na takmičenjima u ogranizaciji Crvenog krsta“, napomenula je Tasićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare