Prijem za perspektivnog studenta

1

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević upriličio je danas prijem za uspješnog mladog sugrađanina Pavla Lazarevića, koji će svoje školovanje nastaviti na prestižnom američkom Masačusetskom institutu za tehnologiju – MIT u Bostonu.

Kovačević je danas u ime opštine Pale Lazareviću uručio i simboličan poklon koji će ga u Americi sjećati na rodni grad.

On je na prijemu istakao da je ovo način na koji opština promoviše uspješne pojedince i valorizuje vrijednost koju oni sa sobom nose, kao i doprinos zdravim i pozitivnim promjenama u ovoj sredini.

Kovačević je naglasio da će opština Pale nastaviti da prati i podržava, u okviru svojih mogućnosti, razvojni put ovog talentovanog studenta.

Pavle Lazarević je izrazio zahvalnost lokalnoj upravi za podršku kojom je pokazala da vrednuje trud mladih ljudi, kao i roditeljima i profesorima koji su doprinijeli da se upiše u ovu prestižnu školu kao jedan od četiri studenta sa Balkana.

Lazarević je rekao da njegova iskustva pokazuju da opština Pale i Republika Srpska imaju dosta talentovanih mladih ljudi koji treba da teže uspjehu, jer imaju potencijale.

MIT je visokorangirana škola za tehnologije i ekonomiju, a Lazarević, zahvaljujući svom uspjehu, neće morati da plaća pun iznos školarine u iznosu od 68.000 američkih dolara.

Za upis na ovaj koledž ove godine se prijavilo 18.000 studenata iz cijelog svijeta, a primljeno je samo 1.000.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Вести старе две године још држите под рубриком актуелности? Молим вас мало средите сајт јер остављате утисак немарности и неозбиљности а ви то нисте. Ви сте политички неутралан и добар сајт који се бави нашим Палама. Интересантни сте и корисни јер дајете нам прилику да разговарамо и упознајемо се са Паљански актуелностима без свађа и псовки. Корисни сте за све нас са Пала, велики поздрав и само напред, немојте да будете лењи.