Prijem za osvajače evropskih medalja

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović organizovao je danas prijem za članove DŽudo kluba “Srpski soko” iz Zvornika Vasilija Vujičića i Dragana Božovića, koji su osvajači bronzanih medalja na evropskim prvenstvima za kadete i veterane.
Stevanović je istakao da je ovo najveći uspjeh zvorničkog sporta i dodao da će lokalna uprava i ubuduće nastojati da ulaže u sport i mlade ljude i omogući im da se, osim što zdravo rastu i razvijaju se, takmiče na najprestižnijim takmičenjima u sportu kojim se bave.

“Jako sam zadovoljan uspjehom Vujičića koji je osvjetlao obraz i grada i DŽudo kluba, kao i nastupom džudo veterana Božovića, koji je istovremeno i trener DŽudo kluba ‘Srpski soko'”, rekao je Stevanović.

Vujičić je rekao da je zadovoljan osvajanjem trećeg mjesta na evropskom prvenstvu za kadete, koje je održano u Helsinkiju od 3. do 6. jula, dodavši da je to do sada njegov najeći uspjeh.

On je rekao da je na evropskom prvenstvu učestvovala 41 zemlja, čime je konkurencija bila veoma jaka.

“U prvoj borbi pobijedio sam predstavnika Austrije, drugu borbu izgubio sam za jedan poen od predstavnika Gruzije, dok sam u trećoj borbi maksimalnim učinkom pobijedio prvaka Hrvatske koji je vice-prvak svjetske rang liste”, rekao je Vujičić.

Vujičić je dodao da je u četvrtoj borbi pobijedio predstavnika Rumunije, a u petoj predstavnika NJemačke, čime je osvojio bronzanu medalju.

On je zahvalio lokalnoj zajednici i gradonačelniku za podršku, kao i treneru Božoviću, bez koga, kako je rekao, ne bi imao ovako zapažene rezultate.

Božović je rekao da je osvajanjem trećeg mjesta na evropskom prvenstvu Vujičić pokazao da ima potencijal za nove uspjehe, od kojih je i svjetsko prvenstvo u džudou naredne godine.

“Vujičić je osvajač više medalja na džudo takmičenjima u Republici Srpkoj i BiH”, rekao je Božović, dodavši da su to veliki rezultati koji su napravljeni zahvaljujući, prije svega, organizaciji rada u klubu, gdje aktivno vježba oko 150 takmičara, kao i podršci lokalne zajednice i gradonačelnika Stevanovića.

Božović je podsjetio da je i on osvojio treće mjesto na Evropskom prvenstvu u konkurenciji veterana, koje je nedavno održano u Poreču.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments