Prijem za mladog informatičara Dimitrija Glibića

0
Prijem za mladog informatičara Dimitrija Glibića

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za učenika Srednje škole „Ivo Andrić“ Dimitrija Glibića, koji se plasirao na svjetsko takmičenje iz informatike u gradu Kazanj, u Rusiji.

„Opština pomaže mlade ljude na različite načine, a ovo je prilika da čestitamo na uspjehu mladom učeniku i poželimo mu dobre rezultate na predstojećem takmičenju“, istakao je Đurević.

On je dodao da je opština izdvojila sredstva za troškove puta u Rusiju, kako bi bilo omogućeno mladom učeniku da učestvuje na takmičenju.

„Sigurni smo da će Višegrad i Republika Srpska biti predstavljeni na odličan način, a mi ćemo nastaviti da pomažemo i podržavamo vrijedne učenike“, poručio je Đurević.

Učenik trećeg razreda Dimitrije Glibić rekao je da se na takmičenje plasirao putem interneta, koje je organizovao Univerzitet Inopolis u Rusiji, a biće održano 25. februara.

„Konkurencija je bila veoma velika. Iz Republike Srpske su se plasirala tri učenika iz Gradiške, Prnjavora i Višegrada, a radiće se takmičarsko programiranje“, kaže Glibić.

On je zahvalio opštini koja je sponzorisala put, te načelniku opštine i Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“.

Profesor informatike Darko Mitrović napomenuo je da učenici za ovako izuzetne rezultate moraju imati talenta, ali da se najveći dio odnosi na rad.

„Prije dvije godine, učenik Branko Fulurija se plasirao na Olimpijadu i popularizovao programiranje kod mladih, čime mladi obezbjeđuju svoju budućnost na vrijeme“, istakao je Mitrović.

On je zahvalio opštini Višegrad na pomoći koju je izdvojila za odlazak Dimitriju Glibiću na ovo takmičenje, te dodao da su u znak zahvalnosti napravili aplikaciju za android za slušanje programa Radio Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments