Prijem za Marinu Kurteš, osvajača zlata na Svjetskom karate kupu

0
Prijem za Marinu Kurteš, osvajača zlata na Svjetskom karate kupu

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić najavio je danas, tokom prijema za člana Karate kluba “Slavija” Marinu Kurteš, osvajača zlatne medalje na Svjetskom kupu u Umagu, da će lokalna zajednica pomoći ovom sportskom kolektivu u nabavci opreme.

“Organizovali smo prijem za našu sugrađanku koja je osvajač Svjetske lige u Umagu u kategoriji minus 54 kilograma i njenog trenera Dejana Vukadina koji su na najbolji način predstavili opštinu Istočno Novo Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo”, izjavio je Ćosić novinarima.

Ćosić je zahvalio i treneru Karate kluba “Slavija” što predstavine lokalnih vlasti uvijek podsjeti na to da ovaj sportski kolektiv iz godine u godinu osvaja brojne medalje i ostvaruje značajne rezultate na takmičenjima na balkanskom, evropskom i svjetskom nivou.

On je dodao da će opština Istočno Novo Sarajevo nastaviti da podržava Karate klub “Slavija” u kojem se stvaraju šampioni.

Osvajač zlatne medalje u Umagu Marina Kurteš zahvalila je načelniku Ćosiću za prijem, naglašavajući da će u narednom periodu raditi još marljivije kako bi bila spremna za naredno kolo Svjetske lige u Veneciji.

“Treniram u `Slaviji` već sedam godina a tokom takmičenja u Umagu imala sam šest mečeva koje sam dobila”, podsjetila je Kurtešova.

Vukadin je zahvalio načelniku Ćosiću koji, kako je istakao, pruža konstantnu podršku Karate klubu “Slavija” i podsjetio da je riječ o jedinom klubu u Republici Srpskoj i jednom od pet u BiH koji se u ovoj polusezoni može pohvaliti balkanskom, evropskom i svjetskom medaljom.

“Naša Teodora Perić osvojila je ekipno srebrnu medelju, Maksim Avramović je u Sočiju u kategoriji do 70 kilograma osvojio bronzu. Marina Kurteš nas je sada obradovala sa zlatom u Umagu”, dodao je Vukadin.

Vukadin je zahvalio načelniku za donaciju koja bi trebalo da pomogne da ovaj sportski kolektiv nastavi da ostvaruje dobre rezultate.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments