Prijem za članove debatnog kluba

0

MILIĆI – Uprava Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“ iz Milića organizovala je danas prijem za članove debatnog kluba ove škole koji su osvojili prvo mjesto na takmičenju u debati u Sarajevu na kome je učestvovalo šest ekipa iz Federacije BiH i dvije iz Republike Srpske.
Član pobjedničkog tima, gimnazijalac Uroš Kretija novinarima je izjavio da su teme debata bile iz različitih oblasti.

„Diskutovano je o tome da li treba kažnjavati ljude koji ne glasaju na izborima ili da li treba dozvoliti kloniranje ljudi. Ipak, najzanimljivije od svega bilo je druženje“, rekao je Kretija.

Učenike iz Milića je za debatne duele pripremao profesor Vojkan Mujičić koji je novinarima rekao da je pobjeda milićkih srednjoškolaca rezultat dobre pripremljenosti svih članova tima.

„Vi pred naš tim sada možete da postavite koju god hoćete temu, oni će veoma brzo dati prave odgovore, bez obzira na to da li zastupaju afirmativni ili negacijski stav“, rekao je Mujičić.

Direktor SŠC Radomir Madžarević kaže da će ova škola učiniti sve da učenicima pomogne da idu na takmičenja i pokažu šta znaju, ističući da imaju dobre profesore koji im mogu pružiti visok nivo znanja.

Prijemu je prisustvovao načelnik Milića Momir Lazarević koji je čestitao učenicima na uspjehu postignutom na takmičenju u debati održanom 21. decembra u Sarajevu.

Članovima debatnog tima na današnjem prijemu uručeni su prigodni sertifikati, a najavljeno je da će ih SŠC na odgovarajući način i nagraditi.

Pokrovitelji takmičenja u Sarajevu bili su Ambasada Češke u BiH i organizacija „Agora“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare