Prijem u opštini za članove KUD-a „Romanijska vrela“ iz Mokrog

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević upriličio je danas prijem za članove KUD-a „Romanijska vrela“ iz Mokrog koji su na festivalu folklora u Nafpaktosu u Grčkoj u konkurenciji 14 kulturno-umjetničkih društava iz sedam zemalja osvojili prvo mjesto.

Kovačević je zahvalio članovima KUD-a „Romanijska vrela“ što su dostojno predstavili srpsku kulturu, nošnju, običaje i svoju opštinu u najpozitivnijem svjetlu i dodao da je saradnja intenzivna na obostrano zadovoljstvo.

„Zajedno smo organizovali godišnji koncert KUD-a `Romanijska vrela` u aprilu, ove godine opština je pomogla njihov odlazak na festival, a oni su nam uzvratili dobrom promocijom i pobjedom“, rekao je Kovačević tokom prijema, zahvalivši i predsjedniku Skupštine opštine Pale Predragu Vučičeviću, koji je organizovao put za Grčku u saradnji sa ambasadorom BiH Draganom Božanićem.

Predsjednik KUD-a „Romanijska vrela“ Dragana Lažetić Milinković izrazila je zahvalnost rukovodstvu opštine koje im je obezbijedilo uslove za učešće na Lepanto folk festivalu u Grčkoj i da predstave svoja dostignuća igrom, ali i vantakmičarskim aktivnostima.

Prema njenim riječima, nagrada za prvo mjesto je besplatno ljetovanje u Grčkoj naredne godine za 20 članova ovog društva, a dogovorena je i saradnja tako da će grčka folklorna društva biti gosti u Mokrom već na narednom godišnjem koncertu u januaru sljedeće godine.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučičević zahvalio je Božaniću i Kovačeviću za pokroviteljstvo ovog putovanja, kao i ljubaznim domaćinima za prijem i dobru organizaciju takmičenja, te izrazio nadu da će KUD iz Mokrog učestvovati na ovoj manifestaciji i narednih godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare