Prijem novih radnika i nastavak saradnje sa “Aluminom”

0

MILIĆI – Kompanija “Boksit” iz Milića saopštila je da je od početka godine zaposlila 50 novih radnika, te nastavila isporuku rude boksita zvorničkoj Fabrici glinice “Alumina”, što doprinosi stabilizaciji regije Birač, ali i Republike Srpske.


“Boksit” je u januaru isporučio 15.000 tona rude “Alumini”, a to je nastavljeno i u februaru. Time se, kako ističu u “Boksitu”, doprinosi poslovnoj stabilizaciji “Alumine” koja je od strateške važnosti za ovaj kraj, ali i Srpsku.

“Zahvaljujući takvoj saradnji i naša kompanija u prilici je da angažuje sve raspoložive kapacitete”, navedeno je u saopštenju.

Iz milićke kompanije navode da je najdinamičnija poslovna aktivnost u sektorima rudarske proizvodnje i saobraćaja što, kako ističu, garantuje dobar rezultat.

Zaposleno je i 50 novih radnika uglavnom, kako napominju u kompaniji “Boksit”, mladih visokostručnih kadrova, koji su do tada bili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

“Time stvaramo kadrovske pretpostavke za planirano proširenje proizvodnih aktivnosti u ovoj godini, posebno u sektorima građevinskih poslova, drvoprerade i transporta, gdje su potrebe za stručnjacima najizraženije”, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Kompanije usvojio je u decembru prošle godine plan poslovanja preduzeća za 2014. godinu, kojim je planirano povećanje prihoda za 40 odsto i plata za 18 odsto, te oko 7.000.000 KM incvesticija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments