Prijem i novčana nagrada za „Volf“ – osvjetlali obraz Foče i Srpske

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović ugostio je članove fočanske Spasilačke službe „Volf“ koji su učestvovali u spasilačkoj misiji u Turskoj nakon razornog zemljotresa, te im čestitao na hrabrosti, visokom stepenu obučenosti i spremnosti da u najtežim situacijama pomognu unesrećenima.

Vukadinović je istakao da su spasioci „Volfa“ osvjetlali obraz Foče i Republike Srpske.

„U najtežim trenucima, kada je trebalo pomoći ljudima pogođenim zemljotresom, oni su samoinicijativno otišli u spasilačku misiju i moram da iskažem veliko poštovanje prema njima. I ostatku ekipe iz Istočnog Sarajeva i drugih opština, koji nisu bili u mogućnosti danas da budu sa nama, iskazujem poštovanje i veliku zahvalnost“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da je opština novčano nagradila „Volf“ za njihovu spremnost da svima i svuda priskoče u pomoć.

„Oni će to, siguran sam, iskoristiti na najbolji mogući način. To je klub koji se uvijek redovno odaziva u svim mogućim situacijama u potrebama spasavanja i prema kojem imamo veoma veliki respekt. Uz sve naše službe spasavanja, mislim da će u budućnosti biti zastupljeni“, rekao je Vukadinović.

Načelnik Spasilačke službe „Volfa“ Nenad Ikonić zahvalio je opštini na prijemu i nagradi.

„Odmorili smo se, skupili smo utiske, veliki je put bio, veliko iskustvo, napor. To je spasilačka misija koja je ostavila veliki ožiljak na sve nas, ali mi nastavljamo našim putem. Osnovni i primaran cilj nam je pomoći čovjeku u nevolji, mi smo tu i na raspolaganju smo našoj opštini, državi i bilo kome 365 dana u godini“, rekao je Ikonić.

Član Spasilačke službe „Volf“ Duško Đurić rekao je da su u Turskoj dali sve od sebe, da su radili ono za šta su obučavani već 20 godina.

„Samovoljno smo se organizovali i otišli da pomognemo unesrećenim ljudima. Nadam se da će svi ljudi koji se ovim bave imati razumijevanja i naći način da nas uposle u lokalnim zajednicama da što više radimo na edukaciji i obrazovanju omladine, pa tek onda starijih“, rekao je Đurić, koji je u Tursku vodio i svog psa tragača Kvika.

Na prijemu kod načelnika opštine bili su članovi „Volfa“ Nenad Ikonić, Duško Đurić i Mladen Stojanović.

U desetodnevnoj spasilačkoj misiji u turskom Hataju sa njima je bilo i po pet spasilaca iz Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te dva psa tragača – Kvik iz Foče i Sijera iz Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare