Prije odlaska na odmor obezbijediti imovinu

0

ZVORNIK – Policijska uprava /PU/ Zvornik apeluje da građani tokom predstojeće sezone godišnjih odmora povećaju oprez i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi umanjili rizik od mogućnosti da kriminogena lica, koristeći nepažnju i odsustvo, otuđe ili ugroze njihovu imovinu.


Iz PU navode da je neophodno da građani koji u vrijeme godišnjih odmora nisu u svom stanu ili kući o tome obavijeste najbliže komšije ili prijatelje koji će povremeno obići njihovu imovinu.

Savjetuju i da se za vrijeme korišćenja godišnjeg odmora, građani ne ostavljaju u svojim domovima zlatni nakit, novac i druge vrijednosti, nego je potrebno da ih povjere na čuvanje bliskim osobama.

Ključeve od kuće ili stana, poručuju iz PU, ne treba ostavljati na mjestima na kojima bi kriminogena lica lako mogla doći do njih.

IZ PU obavještavju građane da u slučaju da primijete nešto neuobičajeno ili da čuju buku iz stana komšije za kojeg znaju da nije tu, odmah pozovu policiju na besplatan broj telefona 122, kako bi policijski službenici odmah izašli na lice mjesta.

Policijski službenici PU Zvornik pojačaće svoje prisustvo na terenu kao i saradnju sa lokalnom zajednicom s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije.

„Pozivamo građane na uzajamnu saradnju i pružanje bezbjednosno interesantnih i korisnih informacija, po kojima policija u okviru svojih nadležnosti i postupa, kako bi bilo unaprijeđeno postojeće povjerenje između građana i policije“, navode iz PU Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare