Prijavljena zloupotreba biračkog prava

0

GORAŽDE – Policijskoj stanici Novo Goražde prijavljeno je da je na biračkom mjestu Balon sala u Novom Goraždu žena čiji su inicijali M.J. iz Višegrada glasala umjesto žene inicijala B.P. sa njenom ličnom kartom, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.


„O jučerašnjem događaju obaviješten je dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela zloupotreba biračkog prava“, navedeno je u saopštenju.

Policijskoj stanici u Rogatici juče je prijavljeno da je lice čiji su inicijali B.B. nakon glasanja na biračkom mjestu Plješevica, na svom „Fejsbuk“ profilu objavio fotografiju popunjenog glasačkog listića uz komentar i poziv građanima da glasaju kao on.

„Prema ovlaštenju dežurnog tužioca, policija preduzima mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja glasača“, navedeno je u saopštenju.

Lice čiji inicijali su N.N. juče je prijavilo policiji u Rogatici da mu je u Pionirskoj ulici osoba inicijala R.P. prijeteći nožem upućivala pogrdne riječi.

U toku je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Policijski službenici Policijske stanice Foča podnijeli su izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv lica čiji inicijali su G.M. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare