Prijave za bespovratna sredstva do 10. aprila

0
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 20. МАРТА /СРНА/ - Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и Градске развојне агенције Источно Сарајево презентовали су привредницима други јавни позив за додјелу бесповратних средстава пословним субјектима и најавили техничку подршку свима који одлуче да се пријаве на позив, који је отворен до 10. априла.

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo prezentovali su danas privrednicima drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poslovnim subjektima i najavili tehničku podršku svima koji odluče da se prijave na poziv, koji je otvoren do 10. aprila.

Bespovratna sredstva namijenjena su poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja.

Marko Kakuća iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća napomenuo je da je ovo drugi javni poziv, a da je prošle godine realizovan prvi kroz koji je finansirano 28 projektnih ideja, te da je ukupna vrijednost investicije bila 2,1 milion evra.

„Za potencijalne korisnike iz kategorije startapa koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 evra, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu da dobiju maksimalno 30.000 evra“, rekao je Kakuća.

On je napomenuo da aplikanti moraju da obezbijede minimalno vlastito učešće od 50 odsto ukupne vrijednosti predloženog projekta.

Prema njegovim riječima, preduzeća bi trebalo da razvoj baziraju na znanju i inovativnom pristupu na rješavanju problema sa kojima se suočavaju u radu ili izazovima na tržištu.

Projekt-menadžer u Gradskoj razvojnoj agenciji Istočno Sarajevo Sandra Dragutinović navela je da su prezentaciji prisustvovali predstavnici privrednih subjekta sa ovog, ali i šireg područja, jer je cilj da učestvuje što veći broj privrednih subjekata, da se informišu i da dobiju smjernice i upute kako da apliciraju i da ideje pretoče u projekte.

„Prisustvovalo je oko 30 privrednih subjekata i agencija će im pružiti kompletnu tehničku podršku i pomoći pri popunjavanju projektne aplikacije, kao i rješavanju njihovih nedoumica, sve s ciljem da bude što više odobrenih projekata“, istakla je Dragutinovićeva.

Krajnji rok za prijave je 10. april i sve aplikacije se šalju elektronskim putem.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments