Prijave protiv saobraćajnih policajaca iz Višegrada

0

SARAJEVO – Četiri saobraćajna policajca iz Višegrada prijavljena su tužilaštvu zbog sumnje da su zadržavala novac od naplaćenih kazni za prekršaje od 189 stranih državljana.

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je područnoj kancelariji Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo u Višegradu izvještaj protiv pripadnika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Višegrad čiji su inicijali M.S,S.R,D.H. i M.S. zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

NJima se stavlja na teret da su pojedinačno, u različitim periodima, od avgusta 2008. do maja ove godine, iskoristili svoj položaj i ovlaštenja i zadržavali novčana sredstva naplaćena za kazne za počinjeni prekršaj od 189 stranih državljana koja nemaju prebivalište u BiH, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Postoje osnovi sumnje da su ti policijski službenici, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, postupali suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima, Zakonu o policijskim službenicima i Zakonu o prekršajima Republike Srpske, te suprotno Pravilniku o načinu obavljanja poslova kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima.

U narednom periodu načelnik CJB Istočno Sarajevo preduzeće odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments