Prijava protiv Mašovića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije podnijelo je Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH prijavu protiv člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica Amora Mašovića zbog kršenja Zakona o nestalim licima.


U saopštenju Udruženja ističe se da je u Mašovićevom slučaju prekršena odredba zakona u kojoj se navodi da „službenici koji imaju dužnost u vezi sa traženjem nestalog lica ne mogu obavljati ovu dužnost ako su članovi upravnih i drugih odbora, izvršnih organa, političkih partija ili politički angažovani predstavnici, te da ne smiju slijediti instrukcije političkih partija“.

„Imajući u vidu činjenicu da je Mašović već duži niz godina politički angažovan kao funkcioner SDA i da je u novom sazivu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabran za delegata, očigledno je da je došlo do kršenja Zakona. On nije ni mogao biti izabran u Kolegijum direktora Instituta, na što ukazujemo godinama“, tvrde u Udruženju.

Navodeći da je Zakonom o nestalim propisano da nadzor nad provođenjem ovog akta ima Ministarstvo, iz Udruženja traže da Mašović bude zakonski sankcionisan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare