Prihvaćeni izvještaji o radu nevladinih organzacija

0

Odbornici Skupštine opštine Pale prihvatili su na današnjoj sjednici Izvještaj o radu nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta opštine Pale, a razmatrane su i informacije o stanju javnog prevoza i stanju putne mreže na području opštine Pale.

Analizirajući Izvještaj o radu nevladinih organizacija koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, odbornici su zaključili da Izvještaj o radu Boračke organizacije Pale , zbog njenog značaja, treba posebno razmatrati na nekoj od narednih sjednica opštinske skupštine.

Pažnju odbornika privukao je i Izvještaj o radu Udruženja „Sunce“ za djecu i omladinu sa posebnim potrebama.Na prijedlog načelnika opštine Slobodana Savića donesen je zaključak da se Skupštini grada Istočno Sarajevo uputi inicijativa za osnivanje javne ustanove na nivou grada za djecu sa posebnim potrebama.

Pred odbornicima se našla i Informacija o stanju putne mreže na području opštine Pale.Zaključeno je da resorno opštinsko Odjeljenje zatraži da javna putna preduzeća iz Republike Srpske i Federacije BiH poprave dionicu magistralnog puta Prača-Mesići, kao i da od nadležnih institucija i Auto-moto saveza zatraže odgovarajuće obilježavanje dionice magistralnog puta Pale-Podgrab na auto kartama.Doneseno je i nekoliko zaključaka u vezi sa popravkom nekategorisanih puteva.

Razmatrajući Informaciju o stanju javnog prevoza na području opštine Pale, konstatovano je da u ovoj oblasti postoje teškoće, uglavnom uzrokovane manjkom vozila koja zadovoljavaju propisane standarde.

U okviru odbnorničkih pitanja, odbornik DNS-a Simo Savić interesovao se zašto osnovna škola „Srbija“ na Palama još nije registrovana, a iz „Pokreta za naš grad“ Mira Kablar upitala je da li je počela izrada Strategije razvoja sporta.Odgovori odbornicima biće na narednom zasjedanju dostavljeni u pisanoj formi.

(RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare