Prihvaćen zahtjev Vukovića i Gradske uprave

0
Prihvaćen zahtjev Vukovića i Gradske uprave

Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbor Narodne skupštine za boračku i invalidsku zaštitu jednoglasno su usvojili inicijativu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i Gradske uprave da datum obilježavanja egzodusa Srba iz Sarajeva, 16. mart, bude uvršten u kalendar obilježavanja događaja koje organizuje Odbor Vlade Srpske.

Predstavnici Grada Istočno Sarajevo obaviješteni su da je na sjednici Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za boračku i invalidsku zaštitu, održanoj 22. marta, jednoglasno usvojena ova inicijativa, te da je Odbor Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova juče jednoglasno usvojio ovaj zahtjev, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Vuković ističe da je ovakva odluka očekivana i da ne zna zašto ovaj događaj nije ranije uvršen u kalendar važnih događaja na nivou Republike Srpske i zašto je to do sada prolazilo nezapaženo.

„Grad Istočno Sarajevo i gradske opštine imaju sposobnost da organizuju obilježavanje egzodusa sarajevskih Srba, što smo na lokalnom novou i činili, ali karakter i razmjere ovog događaja nesumnjivo ukazuju na potrebu da se obilježavanje organizuje na najvišem nivou“, rekao je Vuković.

On naglašava da je neophodno podsjećati na istinu o odbrambeno-oslobodilačkom ratu i njegovati tekovine Republike Srpske.

„Ovaj događaj ima veoma važno mjesto u novijoj srpskoj istoriji i u tom smislu izražavam zahvalnost ministru rada i boračko-invalidske zaštite Milenku Savanoviću i svim članovima Odbora koji su prihvatili našu inicijativu“, ističe Vuković.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva posebno je zahvalio predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, koji je pokazao veliko razumijevanje za ovu inicijativu i podržao ove zahtjeve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare