Prihvaćen izvještaj o utrošku programski planiranih sredstava

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica prihvatila je danas izvještaj o utrošku programski planiranih sredstava za prošlu godinu, a 726.000 KM sredstva od naknada po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata biće utrošena za finansiranje projekata iz plana kapitalnih investicija.

Od 464.914 KM sredstava od naknada za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje struje, za primarne infrastrukturne projekte biće utrošeno 139.474 KM, a 325.439 KM za ostale svrhe.

Sredstva od vodnih naknada od 35.561 KM biće utrošena za finansiranje dijela projekta uređenja korita rijeke Rakitnice i druge svrhe.

Sredstva od naknada od protivpožarne zaštite u iznosu od 24.000 KM biće utrošena za sufinansiranje nabavke novog vatrogasnog kamiona za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.

Naknade po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i sredstva od zakupnine zemljišta u svojini Republike Srpske u iznosu od 18.192 KM biće utrošena u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Opštinski parlament usvojio je odluku o visini boravišne takse u iznosu od jedne KM na području opštine po svakom ostvarenom noćenju u ugostiteljskom objektu.

Ugostitelji koji pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu i drugim objektima plaćaju paušalni iznos boravišne takse u iznosu 15 KM za svaki ležaj u ugostiteljskom objektu.

Odbornici su prihvatili informaciju o registraciji zajednica etažnih vlasnika na dan 31. decembar 2015. godine, a ovaj proces je izvršilo 39 zajednica i 40 pravnih lica vlasnika poslovnih prostora i na taj način registrovano je 628 vlasnika stanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare