Priča o genocidu neodrživa jer nije zasnovana na činjenicama

0

BEOGRAD – Srpski član i predsjedavjući Predsjedništva BiH Milorad Dodik da poruke koje su danas poslate iz Potočara služe da se dodatno preplaši srpski narod, te istakao da je priča o genocidu u Srebrenici apsolutno neodrživa jer nije činjenično zasnovana.

Dodik je rekao da poruke bošnjačkih zvaničnika i ovoga puta služe da na bazi falsifikata istorijskih činjenica Bošnjaci izgrade svoj mit o narodnom i nacionalnom postojanju.

„Te poruke nisu neuobičajene, a upućene su srpskom narodu kako bi se dodatno preplašio porukama koje šalju zajedno sa međunarodnim akterima, pogotovu sa ovim `moćnima` iz Crne Gore“, rekao je Dodik za Tanjug.

On je dodao da Crna Gora svojim prisustvom u Potočarima i porukama koje danas šalje pokušava da ojača svoju poziciju i da se „nametne kao faktor u regionu“.

„Bilo bi pristojno da su ostavili porodice Bošnjaka koje su izgubili svoje najmilije da obiđu grobove i da im se u molitvi pridruže. Politiku praviti na grobovima to samo može i radi sarajevska politika“, rekao je Dodik.

On je dodao da na taj način skreću pažnju na sebe, a podršku traže u onima iz međunarodne zajednice koji su se okupili kako bi „oprali savjest“ zbog ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Povodom komentara poslanika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića da sa pravom hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH priznaju otcjepljenje Kosova i ne priznaju stavove Srbije o teritorijalnom integritetu, Dodik je rekao da Zukorlić nastoji da održava tenzije koje su nepotrebne i da je pomiješao prioritete.

Dodik je naveo da to što Zukorlić daje za pravo Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću pokazuje i da ignoriše samu BiH jer ni Predsjedništvo BiH, niti ijedan organ BiH, nezavisnost Kosova nije utvrdio kao zvaničan stav.

„Očigledno je da je Zukorlić pomiješao prioritete, našao je za shodno da komentariše izjave članova Predsjedništva BiH u smislu kako oni sa pravom priznaju otcjepljenje Kosova i ne priznaju stavove Srbije o teritorijalnom integritetu, kao i tvrdnjama da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doprinosi destabilizaciji u regionu u smislu naoružavanja“, rekao je Dodik.

On je ocijenio da su te izjave Zukorlića „podmukle“ i dodaje da dolaze od čovjeka koji je prije samo nekoliko godina promijenio adresu da bi glasao u Srebrenici i time lažirao da živi u Srebrenici, a onda se vratio i uključio u politički život Srbije.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare