Pri kraju rekonstrukcija vodovodne i izgradnja kanalizacione mreže

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je danas da je na području te opštine do sada urađeno više od 84 odsto radova na drugoj komponenti rekonstrukcije vodovodne i izgradnji kanalizacione mreže.

Bjelica je rekao novinarima da je od planiranih 11.211 metara vodovodne mreže do sada urađeno 9.509 metara, te je preostalo još 1.700 metara ove mreže, uglavnom u gradskom naselju.

Prema njegovim riječima, do sada je urađeno oko 7.600 metara kanalizacione mreže, od čega na Majdanima 2.041 metar, a na području Kazana, Nadića, Podrasovače i Laza oko 6.000 metara.

On je napomenuo da se sada rade individualni priključci za domaćinstva na mrežu, te će biti potrebno obezbijediti dodatna sredstva, a radovi bi trebalo da budu završeni do slave opštine Ilindana, 2. avgusta.

Vrijednost cjelokupnog projekta prve i druge komponente je šest miliona KM, od čega su 50 odsto kreditna sredstva Evropske investicione banke, 35 odsto donatorska sredstva i 15 odsto učešće opštine.

Bjelica je danas razgovarao sa predstavnicima tima za upravljanje projektima o dinamici radova na rekonstrukciji vodovodne i izgradnji kanalizacione mreže druga komponenta.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare