Pri kraju rehabilitacija puta Pale – Jahorina, vrijedna 5,1 milion KM

0

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da su pri kraju radovi na rehabilitaciji regionalnog puta Pale – Jahorina, koje finansira Vlada Republike Srpske sa Javnim preduzećem „Putevi Republike Srpske“ u vrijednosti od 5,1 milion KM.

„Rekli smo da će biti završeno u skladu sa rokovima. Ovo daje novi izgled i način prilaska samoj planini. Sve investicije koje smo radili u prethodnom periodu na Jahorini sa ovakvim prilaznim putem i svime što treba da završimo, daće sasvim novi izgled“, izjavio je Ćorić novinarima nakon posjete lokaciji radova.

Ćorić je naveo da se radi na rehabilitaciji tog puta ukupne dužine 11 kilometara i dodao da će, osim nove kolovozne trake, biti povećana i bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, na toj dionici ostaje da se završi dio koji je odnijelo klizište, a završena je projektna dokumentacija koja je na revidiranju i očekuje se da naredni mjesec krenu radovi.

Ćorić je rekao da je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugović razgovarao da se urade lokalne saobraćajnice na planini i da se dočeka zimska sezona sa novim izgledom, što bi bio veliki uspjeh, imajući u vidu sve već završene radovi na infrastrukturi na tom području.

„Jahorina bilježi sve rekorde tokom ljetne i zimske turističke sezone i postaje atraktivna destinacija. Na nama je samo da neke osnovne stvari sredimo da ne bi pokvarile doživljaj onih koji dolaze“, poručio je Ćorić.

On je nagasio da predstoje mnogi značajni projektni na Jahorini koje „Putevi Republike Srpske“ nastavljaju da rade zajedno sa Vladom Republike Srpske, Olimpijskim centrom „Jahorina“, lokalnim zajednicama, te da će to biti kruna njihovog rada koja daje prave rezultate.

Sa Ćorićem lokaciju radova na regionalnom putu prema Jahorini posjetili su i direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić, načelnik Jugović, predsjednik paljanske Skupštine opštine Damjan Škipina i direktor preduzeća „Bijeljina-put“ Nemanja Đaković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare