Svjedoci smo globalnih klimatskih promjena i visokih temperatura koje nas očekuju i u narednom periodu, a to znači da Jahorina sa svojom bogatom ponudom nema alternativu i da predstavlja destinaciju broj 1 i u ljetnoj sezoni u našem regionu. Bila je to idealna prilika da se danas na Jahorini prezentuju ljetni sadržaji.

Organizatori promocije bili su Olimpijski centar Jahorina, Udruženje hotelijera i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, a posjetioci su imali priliku da besplatno isprobaju mnogobrojne sadržaje.

Panoramska vožnja žičarom je sve atraktivnija tako da je u junu i julu ostvareno gotovo 2.000 vožnji sto je skoro za 50% više u odnosu na prethodne godine za pomenute mjesece.

Pored svježeg planinskog vazduha postoji mogućnost različitih aktivnosti i atraktivnosti od kojih se izdvajaju: šetnje planinskim stazama, vožnje mountain bike-om (postoje nosači za bicikle na žičari), korišćenje tjubing staze koja je sadržaj Zabavnog parka Ogorjelica, korišćenje fudbalskog terena, te terena za košarku odbojku i rukomet, bazena, teretana, sauna, bilijara i stolova za stoni tenis.

Svakako značajna je odlična wellness i gastro ponuda u jahorinskim hotelima, vožnja kvadovima, vožnja e-bike-om, bike downhill, paraglajding, paintball te izleti do Sarajeva, Višegrada, Tare, Neretve, Pećine Orlovača…

U ljetnjem periodu popularno je i branje ljekovitog bilja, borovnica i gljiva.

Cijena korišćenja žičare za jednu vožnju je 7.00 KM po osobi, dok je cijena korištenja žičare za dnevni bike pass je 15.00 KM (5 vožnji samo za korisnike mountain bike).

Bicikla se mogu iznajmiti po cijenama od 5 KM za 1 sat, 8 KM za korištenje od 2 sata, 9 KM za 3 sata i 10 KM za cijeli dan.

Olimpijski centar i Hotel Bistrica svim posjetiocima nude: korišćenja bazena + ručak po cijeni od 15 KM, vožnju šestosjedom + ručak po cijeni od 17 KM.

Povoljne cijene hotela Bistrica (noćenje sa doručkom 49.00 KM) i sadržaji koje nudi hotel svakako su razlog da vikend i svoj odmor povjerite Jahorini.

(www.palelive.com)

 

Jahorina će opet biti u vrhu planinskog turizma

Dejan Ljevnaić - vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra Jahorina
Dejan Ljevnaić – vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra Jahorina

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina će, zajedno sa partnerima, učiniti sve da ovu planinu vrati u vrh planinskog turizma, rekao je vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra Dejan LJevnaić.

„Imamo bogat program, samo 20 minuta od grada, gdje ljudi mogu da dođu, uživaju i opuste se na svježem vazduhu“, istakao je LJevnaić tokom promocije ljetnih sadržaja olimpijske planine Jahorine.

Atrakcija Jahorine je, kaže on, panoramska vožnja žičarom, a sa prelijepog vrha Jahorine prostire se visoravan na kojoj se može šetati i voziti bicikl. Olimpijski centar je prošle nedjelje imao 800 vožnji žičarom.

Vožnju biciklima, električnim bicikima, kvadriciklima, kao i ljetno sankanje „tjubing“ koje predstavlja atrakciju za djecu /ali i odrasle/, LJevnaić izdvaja kao ljetni sadržaj za turiste. U ponudi su i kvalitetno uređene pješačke staze, fudbalski i košarkaški tereni.

„Imamo idealne uslove za organizaciju sportskih kampova“, naglašava LJevnaić i dodaje da na Jahorini trenutno borave košarkaši „Partizana“ i „Beovuka“, fudbalski klub iz Rumunije, te Rukometni klub „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.

LJetni turizam, smatra on, doživjeće veliku ekspanziju u narednim godinama.

On najavljuje da će Olimpijski centar u budućnosti raditi korak po korak, u skladu sa zakonom.

„Radićemo na tome da idemo postepeno, od snimanja staza do realizacije sistema za vještačko osnježavanje i obezbjeđivanja dovoljne količine vode. Ovo su prioriteti koji bi omogućili da planina opet ima preko 120 skijaških dana, čime bi se produžila zimska sezona“, ističe LJevnaić.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Tošić naglašava da ljetni i zimski sadržaji zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse.

Tošić navodi da su prihodi Turističke organizacije u odnosu na prošlu godinu porasli za 10 do 15 odsto.

Predsjedik Udruženja hotelijera Jahorine Aleksandar Prović naglašava da je za hotele najbitnije da sezona traje cijele godine, jer zimska nije dovoljna da bi objekti mogli pozitivno da posluju.

Hoteli su, kaže on, ove sezone ponudili cijene niže za 30 do 40 odsto u odnosu na zimu.

Predstavnik udruženja „Moja Jahorina“ NJegoš Kablar pozvao je sve ljude željne istinskog odmora na planini da dođu i iskoriste ljetni period i blagodeti Jahorine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare