Preventivne mjere s ciljem poboljšanja bezbjednosti učenika

0
PU Zvornik

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave Zvornik započeli su preventivne aktivnosti sa ciljem poboljšanja sveukupne bezbjednosti učenika, imajući u vidu da se bliži početak drugog polugodišta školske 2017/18. godine.

S obzirom da se u narednom periodu očekuje povećano prisustvo djece na ulicama, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, iz policije najavljuju niz preventivnih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajne propise, a sve sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik će pojačano kontrolisati saobraćaj sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač-pješak, sankcionisaće se nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, kao i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje da vozači voze krajnje oprezno, pogotovo u blizini školskih objekata, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, navodi se u saopštenju iz ove uprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments