Prevencijom protiv dijabetesa

0

FOČA – Na Medicinskom fakultetu u Foči održan je simpozijum za ljekare i medicinske sestre timova porodične medicine o temi „Edukacija pacijenata i samokontrola, fizička aktivnost i ishrana“.Medicinskim radnicima iz gornjeg Podrinja, Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije predavanja su održali načelnik Internog odjeljenja Univerzitetske bolnice Foča endokrinolog Snežana Mališ i specijalista endokrinologije Olivera Čančar.

Predsjednica Udruženja dijabetičara Foča Ana Vladičić najavila je da će sutra za oboljele od šećerne bolesti biti održano predavanje o samokontroli i dijabetičarskom stopalu.

„Organizovaćemo besplatno mjerenje šećera u krvi i faktora rizika krvnog pritiska i bod mas indeksa“, rekla je Vladičićeva.

Ona je navela da kroz redovne kontrole treba spriječiti ovu bolest koja je posljednjih godina u svijetu dobila razmjere pandemije.

Akcija povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa biće provedene na dva punkta – u holu Centra za kulturu i informisanje i u prostorijama Mjesne zajednice Lazarevo

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare