Preporučeno korištenje maski i rukavica na radnim mjestima

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica donio je u subotu naredbu o sanitarno-higijenskim mjerama, a jedna od njih je da se radnicima u javnim ustanovama, prodavnicama, marketima, ugostiteljskim objektima, kladonicama i javnom prevozu preporučuje korištenje zaštitnih maski i rukavice.

Bjelica je istakao da su svi trgovinski lanci na području opštine obezbijedili dovoljne količine životnih namirnica i da je opštinsko rukovodstvo u stalnom kontaktu sa vlasnicima tih trgovinskih lanaca.

Svim pravnim licima Bjelica je preporučio da redovno obavještavaju lokalnu vlast o situaciji na terenu, o eventualnim promjenama, kao i o snabdijevenosti tržišta i robnim rezervama.

„Mole se stariji sugrađani da bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje domove s ciljem preventivnih mjera i smanjenja rizika od širenja virusa korona“, navedeno je u naredbi, koju je danas potpisao načelnik opštine Sokolac.

Novim mjerama je naloženo je da se asepsolom i alkoholom više puta tokom radnog rada obavezno očiste radne površine u javnim ustanovama, prodavnicama, marketima, ugostiteljskim objektima, kladionicama i u javnom prevozu.

Mjere se odnose i na to da se više puta tokom radnog dana obavezno česte stolovi u ugostiteljskim objektima, kao i sanitarni čvorovi i toaleti.

Naredba je donesena u skladu sa aktuelnom epidemiloškom situacijom i na osnovu zaključka sa jučerašnje sjednice sa Foruma za bezbjednost opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare