Preminuo nekadašnji glavni i odgovorni urednik Srne Željko Grujić

1

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik Novinske agencije Republike Srpske – Srna, književnik i publicista Željko Grujić preminuo je u 61. godini na Palama.

Željko Grujić rođen je 1961. u Sarajevu, a živio je i radio na Palama.

Od početka rata bio je zaposlen kao novinar u Srni, a od 1994. do 1997. bio je glavni i odgovorni urednik Agencije. Početkom 2000. godine povlači se iz novinarstva, a od 2004. nastavlja profesionalni rad u Narodnoj biblioteci na Palama u kojoj je pokrenuo Zavičajno odjeljenje, jedno od najboljih u Republici Srpskoj.

Grujić je bio član Udruženja književnika Republike Srpske. Objavio je zbirke poezije „Soneti saučešća“, „Ruže Jerihona“, „Stid i mjesečina“, te knjigu publicističkih tekstova „Krstonoše i sizifovci“. NJegova posljednja knjiga nosi naziv „Ubi me nejaka riječ“, objavljena u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Na Sarajevskim danima poezije 2001. godine dobio je nagradu „Pjesnik – svjedok vremena“ za „Ruže Jerihona“, a ova zbirka poezije proglašena je i najboljom knjigom pjesama u Republici Srpskoj koja je objavljena u 2000. godini.

Na „Vidovdanskim pjesničkim susretima“ na Sokocu 2018. godine dobio je „Vidovdansku povelju“ za zbirku pjesama „Stid i mjesečina“.

Željko Grujić biće sahranjen danas u 15.00 časova na groblju u selu Kostreša kod Pala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Počivaju u miru brate moj večna ti slava,bio si ljudina od čoveka!VEOMA RETKO DOBAR I ISKREN COVEK!