Preminula zaražena žena

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas od posljedica virusa korona preminula žena srednje životne dobi, koja je spadala u rizičnu grupu, potvrdila je Srni Adrijana Stanar direktor sokolačkog Doma zdravalja.
Stanareva je dodala da je zaražena imala par udruženih bolesti.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica apelovao je na sugrađane da se ponašaju odgovorno, napominjući da su na području opštine do danas evidentirana 23 zaražena lica i da su u protekla dva-tri dana preminule dvije žene.

Bjelica je poručio sugrađanima da smanje aktivnosti, da se pridržavaju savjeta i preporuka o nošenju zaštitnih maski, o distanciranju i pojačanom održavanju higijene da bi se smanjilo širenje i prenošenje virusa korona.

„Svakome od nas se često čini da je bolest daleko, sve dok ne dođe do nekoga koga poznajemo, koga smo svakodnevno viđali i sa kim smo provodili vrijeme, mislimo neće nas“, saopštio je Bjelica.

On je istakao da je takav stav često vid odbrane psihe od loših vijesti, ili instikt samoodržanja, te dodao da ljudi moraju sagledati realnost da bi na osnovu toga uskladili sopstvene aktivnosti i razmišljanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments