Premijerno izvođenje predstave „Ožalošćena porodica“

0

SOKOLAC – Članovi dramske sekcije Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca večeras će premijernim izvođenjem predstave „Ožalošćena porodica“ obilježiti 12. maj – Dan škole.
Dramska sekcija tradicionalno obilježava 12. maj – Svetog Vasilija Ostroškog, čije ime škola nosi, predstavama koje pripremaju sa vođom ove sekcije profesorom Ivanom Mojsilović.

„Nušić je ponovo na repertoaru naše dramske sekcije, koja godinama uveseljava građane Sokoca na Dan škole i veliki pravoslavni praznik, pa se nadamo da će i ovaj put biti mnogo publike“, rekla je Mojsilovićeva Srni.

Ona ističe da dramska sekcija Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ okuplja mlade koji pokazuju talenat za glumu i scensko izražavanje.

„Radimo u veoma teškim uslovima, jer ne postoji odgovarajući prostor u kome bismo vježbali i pripremali predstave“, kažu u dramskoj sekciji.

Oni ističu da Sokolac nema kino-salu, u kojoj bi mogli češće održavati predstave i uzvratiti gostoprimstvo brojnim pozorištima gdje su do sada nastupali.

Dramska sekcija Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ uspješno se predstavila na Prvom festivalu amaterskih pozorišta bivše Jugoslavije u Tesliću.

Učestvovali su na 13. Međunarodnim susretima dramskih amatera u jednoj srpskoj opštini kod Vukovara, a odmah nakon toga u Banjaluci, gdje su gostovali u Gradskom pozorištu „Jazavac“.

Predstava „Ožalošćena porodica“, prema tekstu Branislava Nušića, u režiji Ivane Mojsilović, počinje u 19.30 časova u Duhovnom centru „Romanijske Lazarice“ na Sokocu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare