Premijera filma „Drugi susret“ na otvaranju „Jahorina Film Festivala“

0

U Palama će večeras u 19.00 časova u Kulturnom centru svečano biti otvoren „Jahorina Film Festival“.

U okviru ceremonije otvaranja Festivala 25. avgusta u 20.30 sati u Sali kulturnog centra na Palama biće prikazan dokumentarni film „Drugi susret“, rađen u produkciji „Optimistic film“, reditelja Željka Mirkovića, koji  je osvojio nagradu za Najbolji dokumentarni film na Festivalu Borrego Springs u Kaliforniji, SAD.

Poslije nagrade žirija na festivalu u Zagrebu i Nagrade za najbolji scenario u Oklahomi USA, kandidature za Oskara za dugometražni dokumentarni film, projekcija u USA Kongresu, Ujedinjenim Nacijama, Kolumbija Univesity, New York University… film nastavlja sa svojim interancionlnim životom.

Film je priča o jedinstvenom susretu. Jedan je bio pilot nevidljivog aviona F117A, koji je bombardovao Srbiju, drugi je bio vojnik koji ga je oborio. Prvi susret je bio na radaru. Dale Zelko i Zoltan Dani su odlučili da se sretnu poslije 12 godina.

Projekciji će prisustvovati akteri ovog filma Zoltan Dani, vojnik koji je učestvovao u obaranju aviona F117 i reditelj filma Željko Mirković.


Na Devetom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, turizma i ekologije „Jahorina film festival“ biće prikazano 95 filmova iz 28 zemalja.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare