Preliminarni dio 13. međunarodnog takmičenja iz kineskog jezika „Kineski most“ u Palama

0

U Kulturnom centru Pale će u petak 30.5.2014. u 13.30 časova po prvi put na prostorima BiH, održati preliminarni dio 13. međunarodnog takmičenja iz kineskog jezika „Kineski most“.

Takmičenju će prisustvovati i diplomatski kor ambasade NR Kine u BiH, na čelu sa gospodinom ambasadorom Dong Čun Fengom, predstavnicima nekih kineskih kompanija koje posluju u BiH i kineske novinske agencije Sinhua, kao i predstavnici Filozofskog fakulteta, koji je, ujedno i organizator ove manifestacije

Na takmičenju će učestvovati studenti Studijskog programa za kineski jezik i književnost, a dvoje najboljih učesnika će imati priliku da otputuju u NR Kinu, gdje će učestvovati na 13. međunarodnom takmičenju iz kineskog jezika „Kineski most“, u kojem učešće, samo u finalu, uzima gotovo 150 takmičara iz čitavog svijeta.

Osobenost ovog takmičenja je što se učesnici ne takmiče samo u svojim govornim sposobnostima, nego i u znanju o Kini, a samo takmičenje, takođe, prati i poseban umjetnički program, gdje takmičari izvode svoje specijalne tačke, kroz koje predstavljaju različite aspekte kineske kulture (ples, recitaciju, pjesmu, drevnu kinesku vještinu tai či itd.)

Iz Filozofskog fakulteta se nadaju da će ovo tamičenje postati tradicija na našim prostorima i otvoriti nove puteve saradnje sa NR Kinom, ali i sa ostalim katedrama i institucijama sličnih našoj u regionu, kao što je Institut Konfucije Beograd.


Finalno takičenje u NR Kini

Naši studenti tokom priprema za preliminarni dio 13. međunarodnog takmičenja iz kineskog jezika „Kineski most“- fotografije

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare