Pregršt medalja za članove Taekwondo kluba „Romanija“ Pale

2

Članovi Taekwondo kluba „Romanija“ Pale su učestvovali na 19. Prvenstvu Republike Srpske u ITF Taekwondou koje je održano u subotu 14.04.2018. godine u Šekovićima, na kojem je nastupio rekordan broj takmičara.

Klub, a i opština Pale su bogatiji za pet prvaka Republike Srpske, 4. vicešampiona Republike Srpske i 8. osvajača bronzanih medalja. Dakle, osvojeno je ukupno 17 medalja, od toga 5 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja.

Milijana Jugović je osvojila dvije zlatne medalje – forme i borbe u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 20 kg i na taj način postala dvostruki prvak Republike Srpske. Irina Đokić je, u svom prvom nastupu u takmičarskoj karijeri ostvarila sjajan rezultat, osvojila je srebrnu medalju u borbama u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 35 kg i na taj način postala vicešampion Republike Srpske.

Jana Klačar je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 40 kg. Jovan Đokić je također, na svom prvom takmičenju ostvario sjajan rezultat osvojivši dvije medalje: zlatnu medalju u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji žuti pojas čime je postao šampion Republike Srpske i bronzanu medalju u borbama u konkureciji mlađih kadeta u kategoriji do 35 kg. Luka Đokić je takođe imao prvi nastup u takmičarskoj karijeri koji je uspio da kruniše na sjajan način osvajanjem bronzane medalje u borbama u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 40 kg.

Sava Dragaš je osvojio bronzanu medalju u konkurenciji starijih kadeta u kategoriji + 60 kg. Bogdan Jugović je osvojio dvije medalje: zlatnu medalju u borbama u konkurenciji mlađih juniora u kategoriji do 50 kg, čime je postao prvak Republike Srpske i srebrnu medalju u formama u konkurenciji mlađih juniora u kategoriji crvenih pojaseva i postao vicešampion Republike Srpske.

Kristijan Klačar je takođe imao sjajan i veoma zapažen nastup: postao je dvostruki vicešampion Republike Srpske osvojivši srebrnu medalju u borbama u konkurenciji starijih juniora u kategoriji do 63 kg (zabilježio je i pobjedu nad nosiocem crnog pojasa da bi u finalu pred sam kraj morao predati borbu zbog povrede) i srebrnu medalju formama u konkurenciji starijih kadeta u kategoriji žutih pojaseva.

Njegoš Ćirić je osvojio dvije medalje: bronzanu medalju u borbama u konkurenciji starijih juniora u kategoriji do 69 kg i bronzanu medalju u konkurenciji starijih juniora u kategoriji žutih pojaseva. Izuzetan nastup je imao i Nikola Čvoro osvojivši dvije medalje: zlatnu medalju u formama u konkurenciji starijih juniora, kategorija zelenih pojaseva i na taj način postao prvak Republika Srpske i bronzanu medalju u borbama u konkurenciji starijih juniora u kategoriji do 69 kg.

Prvi nastup na takmičenjima, Aleksandar Bilinac je uspio da kruniše osvajanjem bronzane medalje u borbama u konkurenciji starijih juniora u kategoriji do 75 kg.

Klub posebnu zahvalnost duguje prijateljima iz Ski kluba Jahorina – Pale na ustupljenom vozilu za prevoz takmičara, te organizatoru Taekwondo klubu „Šekovići“.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast i takmicarima a i trenerima koji su ih dobro obucili.Ovo je ponos i uspjeh za citave Pale

17 medalja na jednom takmicenju svaki komentar je suvisan