Preduzeću “Invest gradnja” povelja opštine

0
Zgrada opštine Sokolac

SOKOLAC – Preduzeću “Invest gradnja” danas je uručena Povelje opštine Sokolac, najviše priznanje koje se dodjeljuje povodom dana i krsne slave ove lokalne zajednice – Svetog proroka Ilije.

Firma “Invest gradnja” sa Sokoca specijalizovana za proizvodnju drvne ambalaže i sanduka za pakovanje naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, a zapošljava 150 radnika.

Zlatne plakete ove godine uručene su ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirku Šaroviću, inženjeru saobraćaja Ivani Stanišić i oficiru Oružanih snaga BiH Neđu Gavriću.

U ime nagrađenih zahvalio se Šarović, koji je istakao da mu je ova nagrada posebno draga jer dolazi iz njegovog kraja, gdje živi mnogo zaslužnih pojedinaca čiji je rad prepoznat u ovoj opštini.

Zlatne plakete uručene su i Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac, Javnom komunalnom preduzeću iz ove opštine, kao i Olimpijskom centru “Jahorina”.

Srebrene plakete su uručene odbojkaškom treneru Marku Obrenoviću, uzgajivaču pčela Draganu Radonjiću, proizvođaču mlijeka Davoru Orašaninu, magistru ekonomije Nemanji Todoroviću i Konobi “Kum”.

Zlatne značke ove opštine i po 100 KM uručene su učeniku generacije Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” Vladanu Vasiljeviću, učenicima Osnovne škole “Sokolac” Đorđu Kovačeviću i Mariji Bojat, kao i sportistima Sokoca koji su bili učesnici 55. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara “Priboj 2018”.

Srebrene značke i po 100 KM uručene su odbojkašici Mariji Batinić, atletičarima Stefanu Ćukoviću, Marku Lubardi, Sari Lučić i Aleksandru Lučiću, karatiskinji Tamari Rašković i fudbaleru Petru Laliću.

Zahvalnice su uručene Ivani Mojsilović, Igoru Forcanu, Sanji Koprivici, Aleksandru Koprivici, Dragani Renovici, Draganu Višnjiću, Vesni Jolović, Tanji Nešković, Neveni Đerić, Svjetlani Rajić, Ivani Bartuli, Borislavu Borovčaninu i predstavnicima firme “Autoherc”.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je Sokolac postao pravo gradilište jer se gradi hotel i poslovne zgrade.

On je posebno istakao da je uspjeh što je Vojničko spomen-groblje “Mali Zejtinlik”, jedan od temelja Republike Srpske, konačno uvršteno u republičku kulturnu baštinu kao spomenik od izuzetnog značaja, te naglasio da će biti posvećena pažnja njegovom održavanju kroz obrazovanje, dokumentarni program, naučne studije i radove umjetnika.

Bjelica je najavio da su planirane rekonstrukcije kanalizacione mreže, modernizacija gradske toplane, sređivanje ulica i trotoara i rasvjete.

Obilježavanju Ilindana, Dana i krsne slave opštine i Crkve Svetog proroka Ilije, prisustvovali su srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević.

Svečanosti su prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Snježana Božić, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, direktor Regulatorne agencije za komunikacije Predrag Kovač, poslanik u Domu naroda Prlamenta BiH Darko Babalj, direktori ovdašnjih preduzeća i drugi gosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments