Predstavljeno više od 50 otvorenih radnih mjesta

0

Internet portal „Posao.ba“, u saradnji sa opštinom Pale, organizovao je danas „JEP dane zapošljavanja“ na kojima je predstavljeno više od 50 otvorenih radnih mjesta na koja su aplicirala nezaposlena lica od 16 do 30 godina.

Asistent na projektu zapošljavanja mladih „JEP“ Amela Tuzlak rekla je da je ovaj projekat pokrenut u oktobru 2008. godine i da će trajati do oktobra 2011. godine.

Prema njenim riječima, projekat je namijenjen populaciji od 16 do 30 godina, jer je mladima danas teško pronaći posao bez obzira na to da li su obrazovani ili ne.

Ona je precizirala da je u prvoj polovini projekta, od oktobra 2008. do aprila 2010. godine, zaposleno više od 600 mladih širom BiH, a uz pomoć mobilnih jedinica i posjeta opštinama posao je pronašlo više od 100 mladih ljudi.

Amela Tuzlak rekla je da su donatori projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Austrijska agencija za tehničku saradnju i njemačka kompanija GOPA, u saradnji sa lokalnim partnerima i uz podršku OEBS-a.

Na Ekonomskom fakultetu i u Srednjoškolskom centru na Palama danas su održane i radionice na kojima su studenti i srednjoškolci mogli saznati šta ih očekuje na tržištu rada, kako i gdje tražiti posao i kako se pripremiti za razgovor za posao.

Nedeljko Janjić danas je došao da traži posao za sebe i sina koji je prije dvije godine završio Elektrotehnički fakultet.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=9l5aA6SmXMM}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare