Predstavljeni programi studiranja petnaestak fakulteta

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je održan Sajam obrazovanja, na kojem se predstavilo petnaestak fakulteta.

Sajam je organizovala Unija studenata Republike Srpske i marketinška agencija „Akvarius“, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predstavnik Unije studenata Republike Srpske Miladin Janjić rekao je da se mladi na ovom sajmu mogu informisati o programima fakulteta, što im može pomoći pri izboru za upis na jedan od njih.

Na pitanje zašto na sajmu nije predstavljen ni jedan fakultet iz Istočnog Sarajeva, Janjić je rekao da je to greška fakulteta koji nisu na vrijeme dostavili materijale za sajam.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Gojko Drašković istakao da je opština uvijek davala podršku mladim obrazovanim ljudima, da su u ovoj godini izdvojili sredstva za 70 stipendista, te da će i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, pomagati obrazovanje putem raznih projekata.

„Naš cilj je obrazovana omladina, jer to je budućnost Republike Srpske“, istakao je Drašković.

Predstavnik marketinške agencije „Akvarius“ Jelena Babić rekla je da su na prethodna dva sajma učestvovali javni univerziteti, a da je ove godine promijenjen koncept, da su svi fakulteti dobili prijave, ali da ne zna zašto pojedini ne učestvuju.

Babićeva je naglasila da su agencija „Akvarius“ i Unija studenata Republike Srpske organizovali ovaj sajam, na kojem su se fakulteti predstavili putem multimedijalne prezentacije – kratkim video-filmovima, kako bi maturanti mogli da odluče šta će studirati.

Prema njenim riječima, sajam je održan u Doboju i Brčkom, a narednih dana biće održan u Foči, Prijedoru, Trebinju, Gradišci, Zvorniku, Bijeljini i Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare