Predstavljeni pravilnik o podsticaju i udruženje „Podmladak“

0

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održali su 7. aprila na Palama prezentaciju Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2017. godinu, a predstavljeno je i novoformirano udruženje „Podmladak“ Pale.


Viši stučni saradnik u resoru za pružanje stručnih usluga u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Jelena Vlačić rekla je da je na okupljanju ponjoprivrednika na Palama akcenta stavljen na proizvođače mlijeka.

„Smatramo da opština Pale ima dobrih proizvođača koji nisu dobro organizovani. Zato smo i pokrenuli ovo udruženje `Podmladak`, koje će osim proizvođača mlijeka okupiti i druge grane poljoprivrede“, rekla je Vlačićeva.

Ona je navela da je ovo prvi korak za dalju saradnju tokom koje bi u narednom periodu trebalo da bude organizovan otkup mlijeka.


Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će u novoformirano Udruženje osim proizvođača mlijeka biti uključeni i drugi proizvođači.

„Apelujem na poljoprivrednike sa područja opštine Pale, da se učlanjuju u udruženja jer će u budućnosti samo tako moći ostvariti podsticaje“, poručio je Jugović.

Prema njegovim riječima, Opština Pale za ovu godinu iz budžeta je planirala 135.000 KM za poljoprivrednike i 15.000 KM podsticaja u oblasti proizvodnje mlijeka.

Poziv paljanskim poljoprivrednicama za uključivanje u „Podmaladak“ u ime udruženja uputio je Slaven Vučićević, koji je rekao da će na taj način proizvođači biti u prilici da apliciraju za buduće projekte.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare