Predstavljene knjige „Životni Pečati“ i „Drugi Obraz“

0

VIŠEGRAD – U bioskopu „Doli Bel“ u Andrićgradu predstavljene su knjiga poezije „Životni pečati“ Bojana Tasića iz Višegrada i zbirka kratkih priča „Drugi obraz“ Dejana Spasojevića iz Zvornika.

Posjetioci ove neobične književne večeri sinoć su u Višegrade uživali u multimedijalnom predstavljanju literarnih stvaraoca i njihovih književnih ostvarenja gdje su se uživo i na filmskom platnu smjenjivali pjesnička riječ i slika.

Recezent knjige Miljana Prodan rekla je da se Tasić, kao mladi poeta, predstavlja kao spona između davno dokučenih istina i njihovog poimanja danas.

„Melanholija je kod većine ljudi pa i mene prirodno stanje duha, a poruka knjige je da čovjek sazrijeva ne kroz sreću i zadovoljstva već patnju i bol, jer iz toga nastaje pročišćena artikulacija ljubavi“, rekao je Tasić.

Recenzent knjige „Drugi obraz“ Slaviša Pavlović napisao je da se „Spasojević potrudio da iskustva svog života iskoristi u pričama koje oslikavaju i ostavljaju korisne poruke. Pavlović navodi da te poruke predstavljaju dodatnu vrijednost njegovog djela.

Spasojević je rekao da knjigu poklanja svima koji su život proživjeli i žive skučeno u okviru realnog i mogućeg, a imali su velike snove koji su uvenuli ili nisu u potpunosti ostvarili.

Knjige su izašle u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zvornika, u čije ime je govorio Radosav Perić.

U programu predstavljanja učestovali su recitatori Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ sa profesoricom Dijanom Inđić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare