Predstavljene dvije knjige pjesama Save Škobića

0
Predstavljene dvije knjige pjesama Save Škobića

VIŠEGRAD – U Višegradu su večeras predstavljene knjige pjesama „Soneti kao kapi duše“ i „Višegradski nokturno“ autora Save Škobića.

Recenzent knjiga Radomir Jagodić rekao je da je Savo Škobić „malo pjesničko čudo“ na ovim prostorima.

„Autor piše posebnu vrstu poezije koja opisuje njegov život. To je jedna vrsta dnevnika“, naveo je Jagodić, dodajući da je Škobić i dramski stvaralac.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović kaže da je Savo Škobić pjesnik koji je život posvetio djeci i kulturi.

Ona je navela da se u knjizi „Soneti kao kapi duše“ ređaju zavičajne slike upućene majci, te da je Škobićeva lirika u stalnom traganju između jave i sna.

„Savo je pjesnik osjećajne duše. To se može vidjeti u njegovoj knjizi `Višegradski nokturno` gdje u svojim pjesmama traži smisao života i postojanja“, dodala je Mijatovićeva.

Savo Škobić je pisac, pozorišni stvaralac i režiser iz Višegrada.

Stvaralaštvo je počeo u Novom Travniku, a devedesetih godina prošloga vijeka stigao je u Višegrad, gdje je pokrenuo Dramski studio i režirao 50 pozorišnih komada, od kojih je za 22 bio i autor teksta. Za 50 godina stvaralaštva režirao je ukupno 75 pozorišnih komada.

Objavio je četiri knjige dramskih tekstova i poezije, a više pjesama mu je muzički obrađeno za brojne festivale. Aktivni je član Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ koje djeluje pri Narodnoj biblioteci u Višegradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments