Predstavljene dvije knjige Milada Obrenovića

0

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu predstavljene su nove knjige rogatičkog pisca Milada Obrenovića pod nazivom „Ko je jajetu tata“ i „Čudo neviđeno“.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović sinoć je na promociji naglasila da Obrenović stvara pjesničke slike koje djecu interesuju, zabavljaju ih, a iz kojih ona uče i razmišljaju.

„Autor je u obje zbirke pjesama ušao u poeziju za djecu na šaljiv, zabavan, ali i bajkovit i basnovit način kakav se danas rijetko sreće u književnosti“, rekla je Mijatovićeva.

Jedan od recezenata knjiga, književni kritičar Rade Vučićević iz Požege istakao je da je ovako obraćanje djeci svojstveno piscu velikog iskustva umijeća i načina da takvu temu učini dostupnom onima koji su iskreni u obraćanju starijima i gladni elementarnog znanja.

„Niko kao deca ne zna pokazati svoju upitanost, a niko kao autor ovih knjiga nema strpljenja i uverenja da će im na sve to umeti odgovor dati i da sve to ostane u formi pitalice, rugalice, ili alegorije“, dodao je Vučićević.

Obrenovićeve pjesme su recitovanjem publici približili članovi literarne sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koju vodi profesor Miljana Prodan.

Autor je rekao da su pjesme u zbirkama spoj tradicionalnog i savremenog, jer je danas nemoguće izbjeći novu terminologiju, ali da je protiv pretjerane upotrebe tuđica u srpskom jeziku.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare