Predstavljena zbirka poezije Branislava Ilića

0

U Kulturnom centru Pale večeras je predstavljena zbirka poezije Branislava Ilića “Da sjećanja ne sagore” u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Ilić je rekao da je ovom zbirkom poezije želio da otrgne od zaborava prošlo, proživljeno vrijeme i da zabilježi događaje i pojave, jer “vrijeme koje neumitno prolazi prijeti da izbriše sve ono što je bilo toliko važno i što je zaslužilo da ostane napisano“.

On je dodao da je knjiga podijeljena u tri ciklusa – rodoljubivi, ljubavni i zavičajni i da je nastojao da zabilježi ono najznačajnije iz proteklog perioda.

Ilić je naveo da je ovo druga promocija knjige, a prvu je imao na Sajmu knjige u Beogradu.

“Bilo mi je lakše u Beogradu nego na Palama gdje imam odgovornost da pred prijateljima i sugrađanima predstavim svoju knjigu. Biću srećan ako ova knjiga u njihovim očima i mislima bude bar malo veća od njenog formata“, rekao je Ilić.

Recenzent knjige Milovan Jeftović naglasio je da emotivni ljudi imaju problema sa sjećanjima i sa tim da li da ih svjesno potisnu i zaborave ili da ih zapišu.

“Sjećanja samo kada se zapišu imaju smisla i tako je napravio i Ilić u svojoj zbirci poezije“, rekao je Jeftović i dodao da je Brane od tog sjećanja napravio lijep pjesnički zapis.

Prema njegovim riječima, u knjizi postoji više tema, od zavičajnih do rodoljubivih, ali dominantne su lirske pjesme u kojima ima dosta tuge.

“Ilić piše iz duše, vrlo toplo i emotivno opisuje svoje doživljaje i tako je napisao i ovu zbirku“, rekao je Jeftović.

Na promociji knjige stihove su govorili glumac LJubo Božović i autor knjige, uz pratnju grupe “Teodulija” koja je izvela tradicionalne pjesme Balkana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments