Predstavljena zbirka pjesama “Pogled iz oštrog ugla”

0
Predstavljena zbirka pjesama

U Kulturnom centru na Palama sinoć je predstavljena zbirka pjesama “Pogled iz oštrog ugla”, pjesnika, esejiste i književnog kritičara Vjekoslava Vukadina koji živi i radi u Roterdamu.

Vukadin je u izjavi novinarima rekao da je ovo kompleksnija knjiga poezije napisana na 300 stranica.

“Knjiga pjesma `Pogled iz oštrog ugla` ima sedam krugova, to je poezija slobodnog stiha, duže forme, lirskih minijatura, soneta, lirskih fragmenata, ogleda, crtica, zapisa. Sve ono što život čini životom ušlo je u temu, motiv moje poezije”, kaže Vukadin.

On je dodao da se naslov odnosi na njegov “živi oštri ugao”, odakle je pokušavao da ocijeni i procijeni životne tokove svoje stvarnosti.

Prije ove, Vukadin je objavio knjigu “Kuća puna slika” u izdanju “Srpske književne zadruge”.

Vukadin kaže da su pjesme iz ove stihozbirke nastale u periodu od 2009. godine do danas i da govore “o minulim dešavanjima na ovim prostorima, uzaludnom buntu, novim vitezovima, ali i samoćama i tjeskobama”.

Knjiga “Pogled iz oštrog ugla” u narednom periodu biće predstavljena u Novom Sadu, Nišu, Mačvi i Foči.

Vjekoslav Vukadin rođen je 1952. godine u Sjetlini kod Pala. Završio je studije srpsko-hrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti. Najveći dio života i radnog vijeka proveo je u Sarajevu, a trenutno živi i radi u Holandiji.

Pjesme, lirske zapise i eseje objavljivao je u mnogim književnim časopisima i listovima, objavio je više zbirki pjesama, a zastupljen je i u brojnim zbornicima i antologijama savremene poezije.

Sastavio je zbornik “Zavičaj u daljini”, koji sadrži izbor iz poezije srpskih pjesnika u zapadnoevropskom rasijanju.

Vukadin je 1988. godine postao član Udruženja književnika BiH i Saveza književnika Jugoslavije. NJegove pjesme izabrane su i u antologiji srpske poezije na ruskom jeziku pod naslovom “Iz veka u vek”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments