Predstavljena zbirka pjesama „Balada o nedostajanju“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zbirka pjesama „Balada o nedostajanju“ autora Gorane Žižović, koja je ušla u najuži izbor za nagradu „Aleksa Šantić“ Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“ Mostar, predstavljena je večeras publici u Istočnom Novom Sarajevu.

Žižovićeva je novinarima rekla da je ona glavni junak „Balade o nedostajanju“, jer je većina pjesama napisana na osnovu ličnih iskustava i nekih njenih osjećanja, ali da je u nekim pjesmama glavni junak i njena imaginacija.

„Neko bi rekao da je to ljubavna tematika, a to je ustvari neko traganje čovjeka kao socijalnog bića. Mislim da se tu više radi o potrazi za djelićima sebe, odnosno onoga što smo usput negdje izgubili i koji na kraju pronalazimo u nekoj osobi ili mjestu“, pojasnila je Žižovićeva.

Žižovićeva je istakla da veoma dugo piše poeziju, te da je, kako kaže, jednostavno poželjela da to podijeli sa drugima, odnosno, onima koji vole da se pronađu u tim emocijama.

Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i recenzent Saša Knežević naglasio je da je „Balada o nedostajanju“ prva zbirka pjesama autora koji je ostvaren na svim životnim poljima i sada ima potrebu da životno iskustvo iskaže jednom emotivnom zbirkom.

On je ocijenio da autorka nije zapala u najčešći problem liričara – jednu vrstu nesigurnosti u iskazivanju osjećanja koja nisu proživjeli.

Zbirka pjesama „Balada o nedostajanju“, koja je izašla u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo, trebalo bi da bude predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjige u Beogradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare