Predstavljena zbirka epskih pjesama “Uspješni ljudi”

0

U Kulturnom centru Pale večeras je održana promocija zbirke epskih pjesama “Uspješni ljudi” autora Saše Nikolića, koja govori o ljudima koji su u životu postigli značajne rezultate.

Nikolić je istakao da uspješnim smatra ljude koji su stekli porodice i da poseban prioritet daje višečlanim porodicama, te naglasio da ovom zbirkom pjesama pokušava da pošalje poruku omladini da trudom, zalaganjem, upornošću i snovima mogu da ostvare svoje životne ciljeve.

“U ovoj zbirci napisano je 75 epskih pjesama u desetercu. Epska poezija treba da nosi jaku poruku i pouku, a to je i cilj ove knjige. Na promociji su učestvovali guslari, jer hoću da afirmišem omladinu da se posveti guslama i da čuvaju tradiciju”, rekao je Nikolić novinarima.

On je dodao da su stihove govorili Nevena Nikolić, Đurđina Gajović i Vasilije Nikolić, te najavio da će promocije biti održane u Čajniču i Sokocu.

Recenzent i književnik Nedeljko Žugić istakao je da je ovo Nikolićeva sedma knjiga u izdanju Književnog fonda “Sveti Sava”, i da je on jedan od najaktivnijih epskih pjesnika na ovim prostorima.

Saša Nikolić rođen je 3. januara 1975. godine u Olovu, a kao borac Vojske Republike Srpske učestvovao je u odbrambeno-otadžbinskom ratu, u kojem je dva puta ranjen.

Od 1996. godine zaposlen je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, na Palama, gdje živi sa porodicom, suprugom i četvoro djece.

Predsjednik je Crkveno-upravnog odbora Hrama Vasnesenja Gospodnjeg u selu Drecelj, kod Olova.

Od Udruženja srpskih književnika Slovenije Nikolić je dobio diplomu sa srebrnom plaketom u godišnjoj akciji “Zlatno pero LJubljane 2017” i srebrni orden za knjigu “Pravoslavlje”, a na Petom međunarodnom takmičenju “Zlatne gusle LJubljana 2017” osvojio je treće mjesto za epsku pjesmu “Republika Srpska”.

Od Saveza srpske dijaspore Slovenije dobio je bronzani orden i povelju sa bronzanom medaljom, kao jedan od najtalentovanijih mladih srpskih epskih pjesnika.

Nikolić je do sada objavio šest knjiga: “Srbi – Drecelj i Dreceljani”, “Život u pjesmi”, “Crkva u Drecelju”, “Paljanska policija”, roman “Orlovi lavljeg srca” i “Pravoslavlje”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments