Predstavljena studija izvodljivosti za prečišćavanje otpadnih voda

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas predstavljena Studija izvodljivosti sistema za prečišćavanje otpadnih voda, čiju je izradu finansirala EU, posredstvom Evropske investicione banke.
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da Studija obuhvata probleme u vodosnabdijevanju, slivove, ponore i izvorišta na području opštine.

Prema njegovim riječima, ova studija je veoma bitna za izradu projektne dokumentacije, a najbitnije je da opština ima kvalitetno vodosnabdijevanje i zdravu životnu sredinu.

On je napomenuo da je ukupna vrijednost investicije, uključujući sistem za prečišćavanje otpadnih voda, veća od 12 miliona KM.

Bjelica je rekao da se ova opština može zadužiti po određenim stavkama u narednom periodu, jer je zaduženje opštine bilo 18 odsto, a sada je 12 odsto.

Menadžer ovog projekta ispred EU Hasan Sohail rekao je novinarima da su glavne koristi projekta poboljšanje sistema vodosnabdijevanja i sistem kanalizacije.

On je napomenuo da su glavni ciljevi u narednom periodu poboljšanje kvaliteta vode na izvorištu Bioštica, pronalaženje donatora za grant sredstva, kao i izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare