Predstavljena nova turistička ponuda OC Jahorina u Beogradu

0

Na ATP turniru „Belgrejd open 2021“ u Beogradu na kojem učestvuju neka od najpoznatijih imena iz svijeta tenisa, OC Jahorina zajedno sa partnerima, Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, Turističkom organizacijom Republike Srpske i Turističkom organizacijom Jahorina predstavio je potencijale turističke ponude.

Direktor OC Jahorina Dejan LJevnaić najavio je brojne aktivnosti i događaje koje će dočekati sve ljubitelje planine i predstavio investicije koje će biti realizovane ovog ljeta.

Kao događaj ljeta najavio je „Jahorina ultra trejl“, najveće bosanskohercegovačko takmičenje u trejl trčanju koje će biti održano 24. i 25. jula.

Direktor OC Jahorina pomenuo je i tradicionalnu akciju čišćenja Jahorine povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, 5. juna, ove godine simbolično, uz akciju pošumljavanja planine.

Govoreći o novim projektima, LJevnaić je rekao da su već u pripremi te da je najveća investicija gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat, i dodao da je planirana i izgradnja dva šestosjeda i dva ski lifta za stazu Spust gdje je 1984. godine održano olimpijsko takmičenje.

„Već smo krenuli sa radovima na izgradnji novog sistema za osnježavanja na 7 km ski staza, a već postojeće staze ćemo dodatno urediti i zatraviti“, naveo je LJevnaić.

„Osvjetlićemo stazu koja nosi ime Novak Đoković i zaista sam ponosan na tu privilegiju koju smo dobili upravo zahvaljujući sjajnom odnosu i saradnji sa porodicom Đoković“, istakao je direktor OC Jahorina.

Goran Djokovic u ime organizacije ATP turnira poželio je dobrodošlicu i izrazio zahvalnost što OC Jahorina podržava njihove akcije i poručio da su uvijek tu da podrže sve promjene i novitete koji se dešavaju na planini.

Da su rezultati zimske sezone fascinantni, ocjenio je i predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek, rekavši da se olimpijska ljepotica sa istim elanom sprema i za predstojeću, ljetnju sezonu. Dodatno, Elek se osvrnuo i na saradnju sa porodicom Đoković, izrazivši zahvalnost na tome.

„OC Jahorina je u poslednje tri godine dio pobjedničkog tima Novaka Đokovića na šta smo izuzetno ponosni ali i zahvalni cijeloj porodici Đoković na čelu sa Novakom“, rekao je Nedeljko Elek.

„Jahorina je jedina planina na svijetu na kojoj je dopušteno korišćenje Novakovog imena, što je za nas neizmerna radost. Nadam se da ćemo osim ovog turnira, biti u prilici da zajedno organizujemo i događaje na Jahorini“, poručio je Elek.

Viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Republike Srpske Branka Mihajlović, rekla je da iako Jahorina važi za lidera kada je riječ o zimskom turizmu, ni ljetnja sezona ne smije biti zanemarena, pri čemu je Srbiju istakla kao primarno turističko tržište.

Jelena Kusmuk, samostalni stručni saradnik u Predstavništvu Republike Srpske istakla je da joj je posebno zadovoljstvo što ima priliku da u Beogradu predstavi turističku ponudu Republike Srpske.

„Olimpijski centar Jahorina je biser naše turističke ponude, te nam je neizmjerno zadovoljstvo da učestvujemo u predstavljanju Republike Srpske upravo sa akcentom na ponudu OC Jahorina, najpoželjnije zimske, ali i ljetnje turističke destinacije u ovom dijelu Evrope.

OC Jahorina je sinonim za uživanje, a ljetnja ponuda je jednako atraktivna kao i zimska“, rekla je Jelena Kusmuk i pozvala sve turiste iz Srbije da posjete Republiku Srpsku.

OC Jahorina obezbjedio je brojne zanimljive sadržaje za ljetnju sezonu a u toku su i pripreme za zimsku 2021/22. a sve sa željom da se turistima i ljubiteljima olimpijske ljepotice obezbijedi kvalitetan i zanimljiv boravak na planini.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare