Predstavljena ljetna turistička ponuda

0

Nove obilježene pješačke i biciklističke staze samo su dio ponude za ovogodišnju ljetnu sezonu koja je danas predstavljena u Olimpijskom centru Jahorina.

U Olimpijskom centru izrađuju master plan za razvoj ljetnog turizma i ističu da su do sada uloženi veliki trud i sredstva da bi gostima ove planine bio ponuđen raznovrsniji sadržaj, zbog čega se aktivno radi na unapređenju sportsko–rekreativnih staza.

Očekuje se da će kroz projekte i grantove dobiti sredstva za izgradnju balon sale i sportskih terena sa vještačkom travom da bi se nastavilo sa razvojem sportskog turizma na Jahorini.

Šestosjed „Ogorjelica“ je u funkciji vikendom za panoramsku vožnju po cijeni karte od sedam KM, dok je od ove godine u ponudi bajk-pas po cijeni od 15 KM koji podrazumijeva 5 vožnji šestosjedom, navode iz Olimpijskog centra.

Za poklonike adrenalinskih aktivnosti iz Centra preporučuju vožnju „bagijem“ i let paraglajdingom sa licenciranim instruktorom, što će gostima omogućiti da Jahorinu posmatraju i iz „ptičije“ perspektive.

Hotel „Bistrica“ iz ponude izdvaja korišćenje bazena sa ručkom po cijeni od 15 KM, vožnju šestosjedom sa ručkom koja košta 17 KM, kao i noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi po cijeni od 49 KM po osobi.

Travnati teren Hotela „Bistrica“ može se iznajmiti po cijeni od 150 KM po satu, dok korišćenje malih terena košta 20 KM, odnosno 40 KM pod reflektorima.

Na Jahorini će biti održana i prva „Jahorina ultra trejl“ trka, koja je od izuzetnog značaja za unapređenje ljetnih sadržaja, promovisanje zdravog života i popularizaciju sporta.

Posjetiocima su na raspolaganju organizovani izleti u okolini, od kojih izdvajaju rafting na Tari, kao i posjetu Andrićgradu, Sarajevu i Mostaru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare