Predstavljena knjiga „Naseobina“ Rajka Vasića

0

Novinar i izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić večeras je na Palama predstavio svoju knjigu „Naseobina“, najnoviju iz edicije „Politički ljetopis“ započete 2005. godine. Govoreći o knjizi, Vasić je rekao da je u njoj, na oko 450 stranica, sabrano više od 100 njegovih tekstova, intervjua i reportaža. „U knjizi je sabrana moja političko-javna i privatna djelatnost u prošloj godini“, precizirao je Vasić dodavši da u „Naseobini“, kao i u prethodnim knjigama iz edicije „Politički ljetopis“, predstavlja svoju političku platformu koja se bori protiv unitarizacije u BiH.

Vasić je istakao da je u tekstovima objavljenim u „Naseobini“, što je njegov naziv za BiH, nastojao da ne govori ni protiv kojeg naroda ili aktera, već da ih stavi u realnost.

Objasnivši da je u tekstovima govorio u lično ime, a ne kao pripadnik ili predstavnik SNSD-a, Vasić se posebno osvrnuo na jezik kojim je „Naseobina“ pisana.

„Tekstovi su pisani svakodnevnim jezikom, u želji da ovo što govorim približim ljudima i da moja misao bude prepoznatljiva“, rekao je Vasić, dodavši da je koristio riječi koje nisu uobičajene u političkom i književnom jeziku.

Vasić je najavio da će nastaviti sa svojom edicijom „Politički ljetopis“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare