Predstavljena knjiga “Naseobina” Rajka Vasića

0

Novinar i izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić večeras je na Palama predstavio svoju knjigu “Naseobina”, najnoviju iz edicije “Politički ljetopis” započete 2005. godine. Govoreći o knjizi, Vasić je rekao da je u njoj, na oko 450 stranica, sabrano više od 100 njegovih tekstova, intervjua i reportaža. “U knjizi je sabrana moja političko-javna i privatna djelatnost u prošloj godini”, precizirao je Vasić dodavši da u “Naseobini”, kao i u prethodnim knjigama iz edicije “Politički ljetopis”, predstavlja svoju političku platformu koja se bori protiv unitarizacije u BiH.

Vasić je istakao da je u tekstovima objavljenim u “Naseobini”, što je njegov naziv za BiH, nastojao da ne govori ni protiv kojeg naroda ili aktera, već da ih stavi u realnost.

Objasnivši da je u tekstovima govorio u lično ime, a ne kao pripadnik ili predstavnik SNSD-a, Vasić se posebno osvrnuo na jezik kojim je “Naseobina” pisana.

“Tekstovi su pisani svakodnevnim jezikom, u želji da ovo što govorim približim ljudima i da moja misao bude prepoznatljiva”, rekao je Vasić, dodavši da je koristio riječi koje nisu uobičajene u političkom i književnom jeziku.

Vasić je najavio da će nastaviti sa svojom edicijom “Politički ljetopis”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments