Predstavljena knjiga „Iverje i okrajci“ Zorana Ćosića

0

ZVORNIK – U Zvorničkoj Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci predstavljena je knjiga „Iverje i okrajci“ autora Zorana Ćosića iz Beograda.

Ćosić je naveo da je knjiga zbirka pjesama koja je nastajala dugi niz godina – od srednjoškolskih i fakultetskih dana do perioda kada je, nakon završene akademije, počeo profesionalno da se bavi glumom.

„Knjiga je odraz mog odrastanja i sazrijevanja i meni to u tom smislu mnogo više znači nego literarni domet koji ne mogu da procijenim, pa to prepuštam čitalačkoj publici i kritičarima“, rekao je Ćosić na sinoćnjoj promociji.

Ističući da mu je najdragocjenije to što je u pjesmama iskazan razvoj od srednjoškolca do sredovječnog čovjeka koga zanimaju druga pitanja, Ćosić je naveo da knjiga nosi poruku da je veoma važno da čovjeka, ma šta uradio dobro ili loše, a naročito dobro, ne uhvati poriv gordosti.

„Svaki čovjek kada se rodi bude darovan jednim deblom da tragove života po njemu urezuje u nadi da će to imati nekog smisla i da će ostaviti trag za neka pokoljenja. Međutim, na kraju od debla preostane samo nad glavom krst i pokrivač satkan od života da kroz zaludno vrijeme u šaku stane malo iverja, okrajaka i ponešto piljevine“, rekao je Ćosić.

Zoran Ćosić je profesionalni glumac Narodnog pozorišta u Beogradu. Glumio je, između ostalih, u serijama „Moj rođak sa sela“, „Srećni ljudi“, „Bela lađa“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare